deinstalacija

Kako da ukloniš program sa računara (deinstalacija)

Programi na računaru se uvek lako instaliraju, ali šta ako želiš da ga ukloniš (deinstalacija)? Tu sam da pokažem kako to funkcioniše, i to sam ovog puta dobar i pokazaću to na dva načina!

Brisanje instaliranog programa nije komplikovana stvar, radi se iz nekoliko nebitnih koraka. Suština je što se Microsoft opet pobrinuo sa Windows 10 da nam oteža stvar. Kada je deinstalacija u pitanju treba obratiti pažnju pri odabiru programa ne bi li se odabrao neki program koji ne želiš da izbrišeš.

Uputstvo:

Manuelna deinstalacija

 1. U donjem desnom uglu na startnoj liniji pod Windows System pronađi Control Panel.
  deinstalacija
 2. Otvoriće se novi prozor i sada pritisni na Uninstall a program.
  deinstalacija
 3. Možda će biti potrebno sistemu nekoliko sekundi da učita listu a kada je prikaže lista instaliranih programa odabereš šta želiš da deinstaliraš i klikneš na Uninstall.
  deinstalacija
 4. Sada će se pojaviti meni za deinstalaciju programa ali ti tu ne mogu pomoći jer je različito kod mnogih programa. (fora je samo da klikaš next next next)

Deinstalacija preko softvera

 1. Koristićemo jedan od najboljih besplatnih programa, CCleaner. Softver možeš preuzeti ovde.
 2. Kada pokreneš CCleaner klikni na Tools
  deinstalacija
 3. Zatim na Uninstall na levoj traci (pošto je prvi nema potrebe ni da klikneš) i prikazaće se lista svih instaliranih programa. Ostalo je još da označiš program i klikneš na plavom dugmetu Uninstall i pokrenuće se deinstalacija za označeni program.
  deinstalacija

Dva načina jedna muka. Pozdrav.

Podeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Nešto za tebe
Možda te zanima