kako napraviti FTP nalog

Kako napraviti FTP nalog i koristiti ga

Hej! Pomoćiću ti da napraviš taj čuveni FTP nalog i objasniti kako da koristiš. Samo prati sledeća uputstva i nemoj se plašiti, naučićeš sve što treba u par koraka!

Uzeću ckao primer jer mi je pri ruci, mada ti je ista situacija kao da koristi kontrolni panel Loopia-e ali da te ne zamaram sada sa tim. Takođe ću koristiti Softver Filezilla u tutorijalu kako bi ti najlakše i najbrže pokazao kako da završiš posao.

 1. Prvo! Slušaj me dobro sad, uloguj se na svom cPanel nalogu. Odmah!
 2. Nakon toga ćeš kreirati FTP nalog, to je nalog preko kog ćeš se kasnije logovati preko softvera kako bi pristupio/la podacima. To se nalazi u prvom kontejneru kao na slici, kliknut ćeš na FTP Accounts.
 3. Ovde je već jasno šta treba da radiš. Prvo kreiraš username, to ide npr blabla@domen.rs (ili kako to kod tebe piše) i važno je napisati šifru a još važnije ne zaboraviti je jer ćeš početi onda ispočetka.
  kako napraviti FTP nalog
 4. Naredne dve stavke su opcionalne, ne moraš to da diraš jedino ako baš nemaš potrebu za tim. da ne dužim sad, svkako ćeš kliknuti na Create FTP Account.
  kako napraviti FTP nalog
 5. Opušteno dobiješ obaveštenje ako si sve dobro uradio/la.
  kako napraviti FTP nalog
 6. Sada ti pretraživač više nije potreban. Sada moraš preuzeti i instalirati ovog mališana koji čini čuda a zove se Filezilla.
 7. Nakon instalacije feel free da pokreneš softver, kao što vidiš, vreme je da uneseš podatke naloga koji si prethodno kreirao. (Ako se pitaš šta da napišeš u polju Host, tu ide tvoj domen kao na primer www.napravi.rs)
  kako napraviti FTP nalog
  kako napraviti FTP nalog
 8. Nakon unetih podataka dobićeš obaveštenje Successful i videćeš sa desne strane kao što sam veliko strelčinom pokazao gde možeš upravljati svojim podacima na serveru.
  kako napraviti FTP nalog

To je to, srećno slanje podataka!

psssst! Imaš ogroman fajl na WordPress-u a mrzi da koristiš FTP? Evo kako uploadovati veći fajl

Nema na čemu.

Podeli
Nešto za tebe
Možda te zanima