skriveni fajlovi

Skriveni fajlovi na Windows 10

Skriveni fajlovi ovog puta a? Evo kratkog tutorijala kako da pronađeš skrivene foldere i fajlove na svom računaru. Možeš da iskoristiš čak i nešto da sakriješ, eto za svaki slučaj 😉

Poyy, opet ja! Mada teško da ćeš nekog drugog sresti na ovom blogu.

Kako sakriti folder ili fajl?

Mislim da moraš početi ovim da bi znao uopšte šta radiš, lociraj željeni folder ili fajl, desni klik a zatim na Properties ako ti piše na engleskom ako je na sprskom to ti dođe ono poslednje.

 

skriveni fajlovi

skriveni fajlovi

Otvoriće se novi prozor sa podešavanjima, tvoj je posao da čekiraš polje Hidden i klikni na OK. Sada bi trebao folder ili fajl da nestane. Ovo drugo ti ne mogu skrinšotovati, žao mi je ali šta ću kada je skriveno… Za sve ostale skrinšotove pogledaj ovaj članak.

skriveni fajlovi

Bum! Skriveno, e sada prelazimo na drugi deo a to je:

Skriveni fajlovi i kako ih otkriti!

Level 2 druže! Sada je već ozbiljnije a možda i nije.

Da bi otkrio/la sve šta Windows od tebe krije potrebno je da otvoriš folder u kome se nalazi ono što tražiš (btw možeš i bilo koji da otvoriš a li neka bude za početak ovako)

U gornjem desnom uglu klikni na FILE a zatim na Change folder and Search Options.

skriveni fajlovi

Klikni na karticu View i zatim označi Show hidden files, folders and drives na listi ispod i na kraju ga ozvaniči sa OK.

skriveni fajlovi

I već sad bi trebao/la da vidis sve skrivene fajlove i foldere. Mogu se raspoznati po tome da su bledi u odnosu na standardne datoteke kao na slici ispod.

skriveni fajlovi

To je to, adios.

Podeli
Nešto za tebe
Možda te zanima