promena sifre

Promena šifre na WordPress nalogu – phpMyAdmin

U WordPress-u postoji više načina da resetuješ lozinku. Obično je najlakši način da se resetuje preko linka „Izgubili ste lozinku?“ Ovde ću se potruditi da ti na što lakši način objasnim hau tu čejndž de pasvord.

Pre svega treba da budeš siguran/na da imaš pristup svom phpMyAdmin panelu gde se čuva baza podataka tvog websajta kako bi izmenio/la šifru.

Ukoliko imaš cPanel, to možeš pronaći u delu za baze podataka

phpMyAdmin cPanel

Sada već može početi žurka: kada otvoriš phpMyAdmin to bi trebalo da izgleda otprilike ovako:

prikaz baze na phpMyAdmin

Obzirom da u datom trenutku nisam bio kreativan da smislim nešto smislenije od mog imena za ime baze, nastaviću tako.

Kada kliknemo na mali plus pored imena baze, otvoriće se padajuća lista sa svim tabelama u bazi podataka kao na slici ispod. Svakako da se na dnu može primetiti određena tabela po imenom „wp_user“. GOT IT! Klikni na tabelu wp_users da nastaviš dalje.

tabela wp_users

Ok, promena šifre na WordPress nalogu će ti se sada možda učiniti malo komplikovano. Ali nije, opušteno. Sa desne strane, na tabeli se može primetiti jedan jedini User (korisnik) i to je moja malenkost. Bez histerije klikni na dugme „Edit“ koji je u istoj vrsti kao moj nalog.

izmena korisnickog naloga u bazi

Sada ćeš sav svoj fokus da usmeriš na polje „user pass“. Označi u padajućoj listi MD5 kako bi se tvoja šifra kriptovala kada je budeš uneo/la, a nakon toga upiši svoju novu lozinku u polje sa desne strane. I na kraju, kao potvrdu, klikneš na GO.

promena sifre WP naloga

Sada možeš bezbedno da se loguješ sa novom šifrom na svoj nalog kao na slici ispod:

novo logovanje posle uspesne promene sifre

uspesno logovanje

Promena šifre na WordPress nalogu nikad nije bila lakša!

Savetovao bih ti da pogledaš članak Promene login stranice zbog sigurnosti naloga i websajta.

Takođe, preporučujem da imaš sigurnu email adresu kako bi resetovao/la lozinku preko emaila jer je pouzdanije i vremenski kraće za promenu šifre od ovog načina!

 

qwertzuiop.

Podeli
Nešto za tebe
Možda te zanima