Kako povezati Paypal i WooCommerce (podešavanja)

Paypal i WooCommerce su baš dobri prijatelji, zar ne? Pogotovo ako želiš da živiš od njih dvojice, pokazaću ti kako da podesiš Paypal na WooCommerce prodavnici.

Biće brzo i bezbolno, kao i uvek. Inače je dobra praksa da se filozofira pre pravog članka, ali znam da si ovde sa razlogom i da se paypal i woocommerce ne povezuju baš svaki dan. Evo krećemo, drži se…

Paypal i WooCommerce podešavanja

Kao po starom, lepom običaju, kliknućeš na WooCommerce -> Podešavanja što će te dovesti do sledećeg koraka

Bitno je da kao na slici označiš tj. uključiš mogućnost plaćanja preko PayPal-a na sajtu (logično, zar ne?) štikliranjem da svič (ne znam kako bih ovo nazvao na srpskom), eto, bude ljubičast. Zatim ćeš kliknuti na Podesi kako bi otvorio podešavanja za PayPal i konačno uradio nešto konkretno.

Možda nisam objavio skrinšot, ali je ovde vrlo bitno da imaš PayPal business nalog, evo direktnog linka za prijavu: https://www.paypal.com/us/home

Kada se budeš prijavio/la na svoj nalog možeš primetiti zubčanik u gornjem desnom uglu koji skoro uvek predstavlja stranicu za podešavanja, iako zubčanici nemaju nikakve veze sa računarskim sistemima (ako imaju pošalji mi email da izmenim ovo 😀 ).

Na navigaciji sa leve strane ćeš kliknuti na Website Payments, a zatim skrolati do kraja gde ćeš kliknuti na API Access.

Sada dolazi deo gde se mnogi zbunjuju. Čak sam se i ja tu češao po glavi, ali svakako je to prošlo. Pod NVP/SOAP API Integration (Classic) imaš jedno slatko Manage API credentials posle kojeg sledi najvažniji deo.

I evo nas kod tog najvažnijeg dela gde su ti bitne tri stvari:

  1. API username
  2. API password
  3. Signature

Sve tri stavke imaju show/hide funkciju jer su najznačaniji u toj interakciji između PayPal-a i WooCommerce-a.

Prebacićemo na podešavanja jednog nemačkog sajta kojim upravljam kako bih ti prikazao.

Sada ćeš kopirati jednu po jednu stavku na prethodno otvorenim paypal podešavanjima u woocommerce-u na svom sajtu (baci pogled na sledeću sliku).

Na dnu stranice, u podešavanjima o paypal načinu kao plaćanju, nalepi sve tri stavke sa prethodne slike

Sačuvaj sva podešavanja i sada si good to go posle cele ture maltretiranja.

Zaslužio si jednu dobru kafu. Btw da napomenem da paypal ne podržava dinarsku valutu tako da je uzaludno ovo podešavati.

Ukoliko nemaš Paypal nalog, na sledećoj objavi možeš to saznati: Uskoro će ovde biti link

Podeli
Nešto za tebe
Možda te zanima