Facebook Messenger Customer Chat

Facebook messenger na websajtu – WordPress

Facebook messenger na websajtu je korisna stvar ako želiš da te korisnici smaraju na sajtu koji pokrećeš. Ta želja je dovoljna da nastaviš da pratiš ovaj članak. Idemo!

Verovatno si već primetio/la da u desnom ugli stoji ovaj dosadni „Hej! Kako ti mogu pomoći?“ prozorčić koji želi da stupiš u kontakt sa mnom koji ja baš i ne želim ali šta ću, odabrao sam taj put.

facebook messenger napravi.rs

Facebook Messenger na websajtu

Prva i najbitnija stvar jeste da imaš otključanu, funkcionalnu, normalnu i napravljenu facebook stranicu kao preduslov za praćenje ovog članka.

Sledeća stvar bi bila instalacija dodatka Messenger Customer Chat tako što ćeš klasično otvoriti stranicu za dodavanje dodataka i ukucati tačno ovako kako sam napisao podebljanim i iskošenim slovima ne bi li se zbunio/la pri podešavanju Facebook messenger na websajtu

dodavanje dodatka

facebook messenger download

Iskreno ne znam zašto ga ljudi hejtuju i činjenica da ima tri zvezdice od mogućih pet kao moj Ford Focus ali ono što je najbitnije je da funkcioniše i ne zahteva gubljenje vremena.

Na Backend meniju sa leve strane bi trebao/la sada da imaš karticu Customer Chat koji izgleda ovako:

customer chat meni

I da, obavezno kliknu tu. I nakon toga naravno na Setup Customer Chat kako bi sada otvorio podešavanja za linkovanje sa željenom Facebook stranicom.

messenger customer chat podesavanja

Odaberi Facebook stranicu sa kojom želiš da povežeš websajt.

Odabir Facebook stranice

I naravno nakon toga na čarobno NEXT.

obavezno Next

Molim te ovde sada da odvojiš nekoliko trenutaka i da dobro razmiliš šta ćeš da napišeš kako kasnije ne bi morao to da menjaš.

U gornjem levom uglu je bitno da podesiš jezik, na sektoru ispod imaš mogućnost da promeniš tekst šta želiš da ti se ispiše. Ja možda nemam najoriginalniji tekst ali za mene je odličan.

I naravno da imaš instant feedback od Facebooka sa desne strane kako će tvoj Facebook messenger na websajtu sendvič izgledati kada ga završiš.

priprema facebook messengera

I na kraju bi trebao da imaš neku gomilu koda kao na slici ispod. Možda će ti se pojaviti greška ako koristiš Wordfence ali samo Whitelistuj akciju i sve je okej.

I naravno sačuvaj izmene.

Sada je sve gotovo, imaš potpuno podešen Facebook messenger na websajtu.

 

jshfowpšigwšđjg.

 

Podeli
Nešto za tebe
Možda te zanima